'test'

Hva kan vi hjelpe deg med?

Velkommen til baderiket

Ønsker du å nyte strandlivet i sommer? Ta en tur til Hurum, da vel!

Tekst: Per-Jan Brekke

Du trenger ikke å dra langt utenfor allfarvei for å finne idylliske strender å boltre deg på. Like ved Tofte sentrum finner du blant annet Skjæra og Smerlingstranda, og i Sætre sentrum ligger en av de aller nyeste tilkomstene av badestrender som ble åpnet sommeren 2014. I tillegg ligger det tre fine strender langs kysten, nærmere bestemt Prøysestranda og Sandbukta på Tofte og Ertsvika på Kana.

SMERLINGSTRANDA i Tofte sentrum er en spesielt barnevennlig sandstrand som også inkluderer svaberg. Her kan du parkere rett ved stranda.

Når det gjelder den nye stranda i SÆTRE SENTRUM, så er det hentet sand fra havbunnen på Karmøy som nå danner en flott strand hele veien fra det hvite badehuset til Sætre Gård og fram til Sætrebrygga.

PRØYSESTRANDA ligger helt sør på Hurumhalvøya, og den er ranket som en av de viktigste strendene i området når det gjelder rekreasjon. Her er det mulighet for kjøre inn til Djervbanen og parkere bilen der.

SANDBUKTA ligger helt ytterst og helt sør på Hurumlandet. Her finner du en flott sandstrand der hele området er vernet som naturreservat. Du parkerer ved Sagene og går en kilometer til stranda. Den blåmerkede kyststien mellom Tofte og Ersvika passerer for øvrig også Sandbukta.

ERTSVIKA er en bukt med 400 meter med strand som ligger ytterst og helt sør på Hurumlandet (Kana). Her er det kystbarskog og utløp av en helårsbekk. For å komme hit, kan du kjøre inn ved Tronstad Gaard og parkere ved bommen før du går to kilometer. Du kan også komme hit via kyststien eller med båt.

SKJÆRA er et friområde med en liten sandstrand og odde med svaberg. På stranden er det bålplass og fortøyningsmuligheter, og det er kort vei til kiosk og butikker. Det finnes mange parkeringsmuligheter på Tofte, og det er bussholdeplass i nærheten.

En fullstendig oversikt over strender i Hurum og Røyken finner du her.