Fikk kommunens kulturpris

Musiker og ildsjel Morten L. Clason ble søndag tildelt Hurum kommunes kulturpris.

Hurum kommunes kulturpris for 2018 er tildelt Morten L. Clason for hans mangeårige innsats innen musikk.

Av statuttene for denne utmerkelsen fremgår det blant annet at kulturprisen skal tildeles enkeltpersoner, lag, foreninger eller institusjoner som gjennom lengre tid eller ved et spesielt arbeid har gjort en kulturell innsats utenom det vanlige. Prisen skal honorere verdifullt kulturarbeid og stimulere til økt kulturell utøvelse i kommunen.

Prismottakeren har gjennom mange år bidratt til å berike lokalsamfunnet med musikk. Han har i en årrekke vært en av de mest markante kulturarbeiderne i Hurum og har gjort en fremragende innsats som både musiker, lærer, leder og idéutvikler. Bl.a. var han en av initiativtakerne bak Camoora Norway.

Morten L. Clason er en anerkjent fløytist og har vært fløytelærer i mange år. Han har spilt i flere band, og er nå frontmann i The WindMill - et progband som er godt kjent ikke bare i Norge, men også utenfor landets grenser. Morten er også primus motor for «We Låve Rock»-festivalen som ble i år arrangert for sjette gang på Holm gård i Holmsbu. Denne festivalen trekker publikum fra hele landet, og det sies også at band fra hele Europa står i kø for å få lov til å delta på festivalen.

Årets prisvinner var også mannen bak oppsettingen av Clive Nolans musikal «Alchemy» i Norge. Denne ble spilt i Sætre, på Kolbotn og i Mysen. Morten er også leder av Hurum Progrock Society, en klubb som samler musikkinteresserte én gang i måned. Klubben arrangerer også turer til ulike konserter og festivaler over hele Europa.

Vinneren av Kulturprisen 2018 får blomster og diplom, samt en skulptur laget av Klokkarstua-kunstneren Agnes Volent.