Åpnet helsestasjon i nye lokaler

Fredag ettermiddag var det duket for offisiell åpning av kommunens helsestasjon i nye lokaler på Filtvet.

Helsestasjonen flyttet i august inn i det rehabiliterte og nyoppussede SFO-bygget som tilhørte gamle Filtvet skole. Det ble både kake, snorklipping og tale fra Hurums ordfører.

- Først og fremst vil jeg takke alle ansatte ved forebyggende helsetjeneste i Hurum. Dere har flyttet på dere to ganger siden mars 2017 og likevel klart å holde et høyt nivå på tjenestene dere har levert til Hurums befolkning. Avdelingsleder Hilde Vedeler fortjener også en stor takk for at hun har ledet de ansatte gjennom denne prosessen på en god måte. Og selvfølgelig – Hurum Eiendomsselskap - som sammen med innleid prosjektleder, arkitekt og entreprenør har klart å tilpasse det gamle skolebygget på en måte som gjør at det i dag fremstår som en tidsriktig og moderne helsestasjon som er godt tilpasset både ansatte og brukere, sa ordfører Monica Vee Bratlie.

Etter å ha ligget 30 år i Sætre, flyttet helsestasjonen i Hurum til midlertidige lokaler på gamle Filtvet skole i mars i fjor. Årsaken til flyttingen var utbygging av Sætre sentrum. Flyttingen var nødvendig for å sikre trygg ferdsel for både ansatte og brukere. I august flyttet helsestasjonen inn i det rehabiliterte og nyoppussede SFO-bygget. Lokalene er bygget om innvendig og har en god planløsning som er tilpasset avdelingens virksomhet.

Helsestasjonen i Øraveien lå i gamle lokaler på ca. 360 kvm. De nye, lyse lokalene på Filtvet er på hele 400 kvm. Det har kostet kommunen seks millioner kroner å rehabilitere bygget.