Slik finner du arealplan for din eiendom

Finn arealplan for din eiendom

Reguleringsplaner og bebyggelsesplaner
Du kan finne ut om en eiendom er regulert eller ikke i kommunens kartløsning. Velg reguleringsplaner under kartlag i menyen nederst på kartet. Vedtatte regulerings- eller bebyggelsesplaner vises med svart omriss eller som fullstendig plan og kan hentes opp på følgende tre måter:

• Zoom inn ønsket område ved hjelp av zoomfunksjonen i menyen nederst på kartet.
  • Bruk søkefunksjonen øverst i kartet, der det kan søkes på plannavn, plannummer, gate/adresse, gnr/bnr, eller stedsnavn.
  • Klikke på planomrisset eller planen direkte i kartet.

Ved å klikke inne i planomrisset eller planen, kommer det opp en informasjonsboks hvor man kan velge planområde eller formålsområde. Under planområdet er det link videre til webplan/planregister. Her finner man tilhørende plandokumenter samt plankart i pdf. Klikker man på formålsområde får man opp informasjon om reguleringsformålet på det punktet man klikket i planen.

Områder uten reguleringsplan og kommuneplanens arealdel
Der kartet ikke viser regulerings- og bebyggelsesplaner er det kommuneplanens arealdel som gjelder. Denne kan vises ved å velge kommuneplan under kartlag i menyen nederst på kartet. Ved å klikke i kommuneplanen får man opp en tilsvarende informasjonsboks som for reguleringsplaner.

Digitaliserte plankart
Digitaliserte plankart av eldre analoge (papir) plankart kan være forenklet og standardisert i forhold til opprinnelig vedtatt plankart. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig å sammenholde digitalt plankart med opprinnelig vedtatt plankart, for avklaring av plankartets juridiske innhold. Opprinnelig vedtatt plankart i pdf finner man i kommunens webplan/planregister.