Hva kan vi hjelpe deg med?

Hurum frivilligsentral

Aktiviteter

Ny aktivitet høsten 2017: Språkkafé, biblioteket på Tofte 

Sosialt og lærerikt, for alle som ønsker å øve seg i å snakke norsk. Se brosjyre nederst for datoer.            

Amandaprosjektet

Vi trenger frivillige som kan strikke/hekle tepper, sokker, luer (med lukkbar åpning på toppen), votter, poser, bamser og fingertykke pølser i maskinvaskbar babyull. Hvis du ikke kan strikke, men ønsker å bidra, tar vi imot garn som vi formidler til noen som kan strikke.

Strikkeoppskrifter Amandaprosjektet
Amandaprosjektets hjemmeside
 

Mandagskaféen på Sætre

Et sosialt og hyggelig møtested for seniorer der det strikkes sokker til inntekt for gode formål. Kom gjerne innom og kjøp varme sokker til deg selv og barna, eller nyt en kopp kaffe og vaffel. Åpent annenhver mandag fra kl. 11.00 -13.00 i seilforeningshuset bak bussterminalen i Sætre. Se brosjyre nederst for datoer.

Mandagskafé på Filtvet helsetun

For pensjonister. kl. 11.00—13.00. Sted: Kantina på Filtvet helsetun. Se brosjyre nederst for datoer.

Hobbybomba på Filtvet helsetun

I «Bomba» lager frivillige pensjonister flotte håndlagde produkter som fuglebrett, dukkesenger, krakker, julepynt, serveringsbrett, tiner m.m. Produktene selges til inntekt for Hobbybomba og gode formål. Vi trenger flere nevenyttige pensjonister som har lyst til å snekre eller male. Det serveres kaffe og vafler hver gang.

Hobbybomba holder til i bomberommet på Filtvet helsetun. Hobbybomba er åpen hver tirsdag, fra kl. 10.00 – 13.00. Det er stengt i påsken.Se brosjyre nederst for datoer.

Onsdagskafé på Filtvet helsetun

Onsdager kl. 11.00—13.00. Sted: Kantina på Filtvet helsetun. Se brosjyre nederst for datoer.

Kosekroken på Filtvet helsetun

Frivilligsentralen samarbeider med dagtilbudet på Filtvet helsetun om arrangementer i kosekroken på Filtvet. Se brosjyre nederst for datoer.

Datakurs for seniorer

Vi har 2 varianter av datakurs for nybegynnere. Et "Hjemme-hos-deg- datakurs", der læreren kommer hjem til deg og lærer deg data på din egen datamaskin, og ett datakurs der du møtes i gruppe sammen med 7-8 andre. På dette kurset kan du ha med din egen bærbare datamaskin. Datakursene arrangeres fortløpende etterhvert som kursene blir fulle. Ta kontakt med Frivilligsentralen for mer informasjon.

Praktisk hjelp fra frivillige

Praktisk hjelp fra frivilligsentralen kan være for eksempel hjelp til handling, snømåking, plenklipping, enkle små reparasjonsoppdrag, utfylling av skjemaer ol. Vi trenger flere hender til å hjelpe til!

Det er oppdragsgivers ansvar å betale den frivilliges utgifter til kjøring knyttet til oppdraget. Oppdragsgiver skal betale for den frivilliges transportutgifter tur-retur den frivilliges hjem.

Følge- og besøkstjeneste

Hurum Frivilligsentral tilbyr følge- og besøkstjeneste i samarbeid med Hurum Røde Kors besøkstjeneste og Den Norske Kirkes diakonitjeneste i Hurum. Diakonitjenesten tar i utgangspunktet på seg kjøring til kirke eller kirkelige handlinger/aktiviteter, mens Frivilligsentralen og Røde Kors følger på mer generell basis. Personer med behov for en frivillig som kan følge til sykehus, lege, tannlege, handling eller annet kan ta kontakt med oss, så vil vi forsøke å formidle kontakt med en som kan hjelpe.

Vi har også frivillige som kan komme på besøk til mennesker som har behov for dette. Det kan avhjelpe ensomhet hos mennesker som enten ikke har mange pårørende i nærheten, eller der de pårørende har et hektisk liv, slik at dagene blir lange før noen har mulighet til å komme innom. De besøkende kan komme en gang, eller regelmessig over tid. De kan også bli med å gå en liten tur i nærområdet til den som ønsker besøk. Dette avtales i det enkelte tilfellet.

Hva kan du bidra med?

Hurum Frivilligsentral har mange aktiviteter og tilbud. Du kan bidra som frivillig på mange felt. Det viktigste er at du trives med oppgaven. Her er noen av våre aktiviteter:

  • tur- og besøksvenn, ledsager, handling
  • småbarnstreff
  • praktisk hjelp
  • flyktningeguide
  • samarbeid med skolene
  • lede en aktivitet eller et kurs innenfor et interessefelt du har
  • sosial innsats ved et sykehjem eller et bofellesskap
  • du kan delta på sosiale møteplasser som: strikkekafé, lesestund og hobbyverksted

Vi er også åpne for andre aktiviterer - har du en idè ?

Å være frivillig er å lære bort noe du kan, lære noe av andre og oppleve å bli verdsatt.

Ta kontakt for en liten prat - så kan vi sammen finne ut hva du kan tenke deg å gjøre. Du blir ikke rik av å være frivillig. Du kan derimot å få en positiv opplevelse. Du vil komme i kontakt med andre mennesker og du kan få nye venner i nærmiljøet.

Du bestemmer selv hva du vil bidra med og hvor mye tid du vil bruke. Du behøver ikke binde deg til noe fast. Har du en time nå og da - så hjelper det oss mye. Dette er din fritid. Vi skal være fleksible og du skal ha en positiv opplevelse. Vi på frivilligsentralen trenger deg. Du er velkommen innom for en uforpliktende prat. Trenger du oss?

Bruk av frivillige tjenester

Det er gratis å ta imot frivillige tjenester. De frivillige får ikke lønn, men skal heller ikke ha utgifter i tjenesten. Brukere av frivivillige tjenester må derfor dekke reelle kostnader de frivillige har. Dette gjelder kjøregodtgjørelse, men kan også være f.eks. dekning av enkel lunsj hvis oppdraget tar en hel dag. Kjøregodtgjørelse skal ytes etter kommunale satser, med en minstesats på kr 40,-.

Det er bruker av tjenesten som er ansvarlig for at den frivillige ikke skal ha kostnader ved tjenesten.

 Oppdragsskjema for bilgodtgjørelse.pdf

Registrer deg som frivillig

Hvis du ønsker å bli frivillig kan du levere registreringsskjema til frivilligsentralen. Du vil deretter bli invtert til en samtale der vi snakker om hva du kan tenke deg å bidra med.

Registreringsskjema for frivillige.pdf

Her er orientering til de som er frivillige om den frivillige tjenesten:

Orientering til frivillige.pdf

Alle frivillige bes om å rapportere hva de har gjort en gang i halvåret. Dette er ikke obligatorisk, men vi oppfordrer til slik rapportering for at vi skal kunne dokumentere arbeidet.

Rapporteringskort frivillige.pdf

Vedtekter

Hurum frivilligsentral styres etter vedtekter sist vedtatt av Hurum kommunestyre 23.5.15.

Representanter i styret

Hurum frivilligsentral ledes av et styre bestående av kultursjef, 2 politikere som velges fra Oppvekstutvalget
og 2 frivillige i frivilligsentralen. Alle velges med personlig vararepresentant.

Styret for Hurum frivilligsentral har disse representantene:

Representerer Representant/Vararepresentant
Kultursjef Anne-Berit Sørlie, styreleder
Politiker
(oppnevnt av Hurum kommunestyre 21.3.17)

Medlem: Eva Høili (H), personlig vara Morten Sandnes (H).

Medlem: Vijay Sanger (Ap), personlig vara Lise Bergum (Ap). 

Hurum frivilligsentrals frivillige
(valgt på årsmøtet 21.3.17)

 Medlem: Ellen Wold, personlig vara Aud Jorun Winsnes.

Medlem: Thor Haug, personlig vara Randi Sæthre Olsen.

 

Brosjyre

Brosjyre over dette semesterets aktiviteter i Frivilligsentralen finner du HER.

Kontakt oss

Daglig leder: Kjersti Smedstad, direkte nr. 32 27 81 10.

Hurum frivilligsentral
Besøksadresse: Nordre Sætrevei 4, 3475 Sætre
Postadresse: Nordre Sætrevei 1, 3475 Sætre

Telefon: 32 79 71 00

Epost: postmottak.frivilligsentralen@hurum.kommune.no