'test'

Hva kan vi hjelpe deg med?

Friluftsliv

I Hurum er både kysten, fjorden og marka tilgjengelig for innbyggere og turister. Det er rike muligheter til et aktivt friluftsliv.

Kyststien

Hurum har en 63 kilometer lang kystlinje. Kyststien går i hovesak mellom Sætre og Storsand, mellom Solbergstøa og Filtvet, og fra Tofte via Rødtangen og Holmsbu til Verket.

Arbeidet med å holde kyststien åpen, merket og skiltet skjer fortløpende. Enkelte sløyfer langs kyststien nymerkes i eget prosjekt.Arbeidet utføres i stor grad av Oslofjordens friluftsråd i samarbeid med Hurum kommune. Det planlegges at kyststikartet skal oppdateres når dette arbeidet er ferdig.

Se det gamle kyststikartet her. Merk at deler av traseene ikke stemmer med terrenget.

Kart-Hurum-Kyststi

Kystledhytter

I Hurum er det tre kystledhytter som forvaltes av Oslofjordens Friluftsråd.

Bakkeskjær

Bakkeskjær er en enkel sjøbod som er satt istand for sommerbruk.  Sjøboden har 2 etasjer, kjøkken/oppholdsrom i første, og sengeloft i 2. etasje.  Idyllisk liten uteplass, og kort rotur til Holmsbu. Her kan du ta en koselig rusletur langs brygga, en forfriskning eller kjøpe is.  Det går også flotte merkede rundturer rundt Holmsbu. Er det fint vær, anbefales en rotur langs land.

Ranvikholmen

Utenfor Tofte i Buskerud ligger Ranvikholmen.  Hytta er en gammel vakthytte med et rom, 4 køyer og en kjøkkenkrok.  Det er ikke strøm, koking på gass, utedo ca. 50 m fra hytta.

Hytta ligger flott til på et lite høydedrag litt inne på øya. Er du tidlig oppe, kan du få med en perfekt soloppgang.  Det er frodig og flott skog på øya, og dermed også en mygg eller to!  Myggmiddel anbefales.  En flott liten øy som er godt tilrettelagt for friluftsliv.

Fiskerhytta ved Sandspollen

Fiskerhytta ligger ved Sandspollen i Hurum kommune. Den ca 12 kvadratmeter store laftehytta ligger landfast noen meter fra vannkanten i et stort friområde. Sandspollen er et av de mest populære utfartsområdene i Oslofjorden. I helgene og i ferietiden må en derfor påregne at det ligger mange båter både langs land og på svai i bukta.  

Fiskerhytta fra 1915 har ett rom som huser 4 sengeplasser og et enkelt utstyrt kjøkken. Det er propan til kjøkkenbruk, samt nødvendig kjøkkenutstyr.

Disse og mange flere kystledhytter kan leies via Oslofjorden friluftsråd:

Kystledhytter

Fiske

Det er fine forhold for fisking i marka i Hurum hele året.

Jeger og fisk-foreningene forvalter fiskekort-ordningen i Hurum.

Nordre Hurum jeger og fisk   Søndre Hurum jeger og fisk

For mer informasjon og kjøp av fiskekort gå inn på knappen under.

Fiskekort

Skiløyper

Skiløypene i Hurum kjøres på dugnad. Det er Hurum turistforening som kjører hovedtraseene inn mot Stikkvannshytta, mens Graabein kjører lysløypa i Sætre, Huringen kjører lysløypa på Klokkarstua, Holmsbu idrettsforening lysløypa og løypenettet rundt Holmsbu, og Tofte Fremad IF lysløypene rundt Fremadbanen. 

Skøyter

Hurum kommune drifter ikke skøytebaner. Det finnes likevel noen skøytemuligheter i kommunen.

Tofte Fremad IF har skøytebane ved Fremadbanen, Filtvet, når forholdene er egnet til dette. Følg med på foreningens hjemmeside eller på Facebook.

Det er flere som har gode opplevelser ved skøyting på islagte vann i Hurummarka. Både Røskestadvannet, Mørkvann, Verpenvannet, Mellomdammen og flere av de små isdammene benyttes. Dette fordrer imidlertid at man måker på eget initiativ, og sjekker istykkelsen slik at man vet at isen er trygg.

Stikkvannshytta

Midt i Hurummarka ligger Stikkvannshytta. Hytta ligger ved Stikkvannsvannet, rett under Stikkvannskollen, den høyeste toppen i Hurum. Stikkvannskollen er 361 m.o.h.. Fra toppen kan man skue mot Mælefjell ved Seljord, Drammensfjorden, Drammen, Norefjell, Vassfaret, Ådalsfjellene, Oslofjorden og Oslo.

Det er Hurum turistforening som driver Stikkvannshytta. Den er åpen i helgene i vinterhalvåret, og også i forbindelse med tre årlige utfartdager: Stikkvannsmarsjen, Stikkvannsrennet og Stikkvannstrimmen.

Les mer på Hurum turistforenings hjemmesider:

Hurum turistforening

Orientering

Hurum O-lag tilrettelegger for turorientering hver sommer. Det finnes orienteringskart for store deler av Hurum. Orienteringskart for Sætre er oppdatert i 2012 og 2013. Orienteringskart selges flere steder i Hurum. Se mer informasjon på o-lagets hjemmeside:

Hurum O-lag

Kajakk

Oslofjordens friluftsråd har laget kartportal med tips til turmål for kajakkpadlere og andre i Indre Oslofjord.

Padlekart

Skjærgårdstelting

Oslofjordens friluftsråd har også laget en oversikt over gode teltplasser i Oslofjorden. Området rundt Hurum kalles Breiangen.

Skjærgårdstelting

Allemannsretten

Allemannsretten gir deg rett til å ferdes og oppholde deg i norsk natur. Den gjelder når du er i skogen, på fjellet, sjøen og elven, i vannene – uavhengig av hvem som er grunneier. Du kan også høste av naturen: plukke bær, sopp og blomster, eller fiske saltvannsfisk.

Allemannsretten gir en rett til ferdsel, men også plikt til at ferdsel og opphold skal foregå uten nevneverdig ulempe for andre.

Les mer om allemannsretten på miljødirektoratets hjemmeside.