Markerte byggestart for ny flerbrukshall

Ordførerne i Hurum og Røyken markerte byggestart av Toftes nye flerbrukshall med å sette grabben i Bjerkelunden-jorden tirsdag denne uken.

– Den nye hallen vil være en utmerket arena for fysisk aktivitet for barn og unge, og vil endelig gjøre det mulig for oss å tilby breddeidrett i nærområdet. Det er ingen tvil om at prosjekter som dette handler om samfunnsutvikling og gjør ikke bare Tofte, men hele halvøya til et enda mer attraktivt sted å bo, sa ordfører i Hurum kommune, Monica Vee Bratlie, til de frammøtte før hun satte seg bak spakene på en gravemaskin.

Monica Vee Bratlie sitter i en gravemaskin

Tettstedsutvikling i fokus

Med en flate på 1 200 kvadratmeter vil flerbrukshallen i Bjerkelunden inneholde bl.a. en stor styrketreningssal, en egen klatrevegg, et tribuneanlegg med plass til 300 personer, en kafé og oppmerking til basketball, innebandy, badminton, volleyball og håndball. I tillegg vil hallen være tilrettelagt for turn.

– Toftes nye flerbrukshall blir ett av de flotteste og mest moderne idrettsanleggene ikke bare i Hurum, men i hele nye Asker kommune, sier Vee Bratlie. Ordføreren presiserer samtidig hvor viktig tettstedsutvikling har vært for politikerne i Hurum de siste årene, og trekker spesielt frem Tofte når hun snakker om satsningen.

– Tandberg Eiendom sikret seg nylig en unik strandeiendom utenfor Østnestangen der polarskipet Maud skal restaureres. Nærmeste nabo er storprosjektet Sagene Seil der Anthon B. Nilsen Eiendom skal bygge leiligheter, småhus og næringslokaler. Biblioteket har fått et betydelig ansiktsløft, «Gata gjennom Tofte» er rehabilitert både under og over bakken, og barna på Tofte og Filtvet kan glede seg over en totalrehabilitert skole. Og nå er det også klart for byggestart i Bjerkelunden, forteller ordføreren stolt.

Monica Vee Bratlie og Eva Noren Eriksen i en gravemaskin

Interkommunalt samarbeid

Flerbrukshallen på Tofte er et interkommunalt samarbeid mellom Hurum og Røyken kommuner, der Røyken kommune har bidratt med 9 prosent av den totale kostnadsrammen. Det er inngått en kontrakt med Backe Nordvest på 47,5 millioner kroner.

– Den nye flerbrukshallen er et godt bidrag for å fremme folkehelse. Jeg gleder meg på huringenes vegne. Denne flerbrukshallen vil bedre hallkapasiteten totalt sett, og snart er vi jo del av en ny storkommune. ¬Jeg gleder meg veldig til å følge byggeprosessen fremover og til å se det ferdige resultatet neste år, sier ordfører i Røyken kommune, Eva Norén Eriksen.

REAS engasjert Det er Hurum Eiendomsselskap KF som har fått ansvaret for å gjennomføre prosjektet. Med seg på laget har de fått ressurser fra REAS. – Det er en god start på den forestående kommunesammenslåingen at vi drar nytte av hverandres kompetanse og kapasitet spesielt når dette også er et interkommunalt prosjekt, sier Steinar Østli Andreassen, teknisk sjef i Hurum Eiendomsselskap KF, og legger til:

– Det vi nå skal bygge sammen med Røyken kommune er en flott og moderne flerbrukshall som skal være til glede for barn og unge på halvøya. Vi håper selvfølgelig at hallen vil bli mye brukt når den står ferdig neste sommer.

Byggestart På Tofte