Markerer verdensdagen for psykisk helse

Hvert år rammes flere av psykisk sykdom. I Hurum kommune markeres verdensdagen for psykisk helse 19. oktober.

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse. I Hurum kommune markeres dagen 19. oktober kl. 17.30 på Dagsentret på Tofte.

Det blir enkel servering og ulike innslag om årets tema "Noe å glede seg over". Både ansatte ved psykisk helse i Hurum kommune og brukere av Dagsenteret vil være til stede. Kvelden avsluttes med konsert med Røykens egen Elvis, Johnny Reel. Etter konserten blir det servert kaffe og hjemmebakst.

Ønsker du å være med på arrangementet? Det er få plasser, så det gjelder å være tidlig ute. Du kan melde deg på ved å sende en e-post til Tove Semb: tove.semb@hurum.kommune.no.

Årets viktige tema

Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet i 1992 da World Federation for Mental Health satte den 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden. Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med verdensdagen i Norge i samarbeid med Helsedirektoratet.

I 2017 er markeringen av verdensdagen for psykisk helse 25 år. Dagen har vokst seg stor både her i Norge og i mange andre land. I 2016 ble det satt ny rekord med 900 arrangementer i Norge: barnehager, skoler, arbeidsplasser, kommuner og andre deltok i markeringen.

Med årets tema «Noe å glede seg over» oppfordres folk til å finne de små og store tingene rundt seg som gir glede i hverdagen. Det kan være å ha noe å glede seg til eller glede andre. Det kan også være å kunne glede seg over det som er og det som har vært. Mer om årets tema kan du lese her.