'test'

Hva kan vi hjelpe deg med?

Innfører nytt forbud

Brannvesenet innfører totalforbud mot all bruk av åpen ild i naturen!

Godværet fortsetter! Mange er veldig glade for det fine været vi har, men det fører til at skogbrannfaren igjen er svært høy i kommunen vår. Brannvesenet er derfor nødt til å innføre TOTALFORBUD mot ALL bruk av ild fra og med i dag, fredag 29. juni i Hurum kommune. Forbudet gjelder også strender! 

Det er med andre ord ikke lov å gjøre opp bål/turbål eller grille ute i naturen. Det er nå så tørt i skog og mark at en liten gnist er alt som skal til for at det begynner å brenne.

I tillegg til det generelle forbudet som gjelder i Hurum kommune HELE året, er det altså nå også igjen forbudt å:  
- gjøre opp bål uansett størrelse
- grille (verken engangsgriller, gassgriller eller bålpanner er tillat). Dette gjelder også på tilrettelagte grillplasser i kommunen.  
- bruke kokeinnretninger med brennstoff som f.eks. stormkjøkken og primus  
- bruke maskiner som kan medføre varmeutvikling og/eller gnister som f.eks. vinkelslipere

Unntak: Jada, det er fortsatt lov å grille i egen hage, men man må utvise stor aktsomhet og slukkevann bør være lett tilgjengelig. Om man har muligheten anbefales gassgrill.

Så langt denne sommeren har vi hatt svært lite nedbør i Hurum og marka er uttørket. Vi må ha regn i flere dager før det gjør noe særlig monn, men det krever mye mer enn hva man skulle tro – det holder ikke med ei skur eller to.

Brannvesenet oppfordrer alle til å vise aktsomhet med alle typer ild og minner om at man kan bli stilt til ansvar og bl.a. bli nødt til å betale brannvesenets kostnader for utrykning dersom forbudet ikke overholdes.

Situasjonen vurderes fortløpende. Brannsjefen benytter også anledningen til å oppfordre de som selger engangsgriller i Hurum om å stanse salget av disse så lenge forbudet gjelder. Hjelp oss med å dele budskapet videre!