Her kan du lade bilen din

Vi gir deg oversikten over alle ladestasjonene i Hurum.

Flere nye ladestasjoner er etablert i Hurum det siste året, og enda flere kommer i løpet av de neste månedene, til stor glede for alle elbileiere som bor, jobber eller er på besøk i kommunen.

Allerede i dag finner man fem hurtigladere og 15 såkalte type 2-ladere i Hurum, i tillegg vil det komme 12 nye ladepunkter. Satsningen er et samarbeid mellom kommersielle aktører og Hurum kommune.

– De fleste elbileiere lader bilen hjemme over natten, men på langtur eller hvis du trenger å fylle batteriet noe raskere, er hurtigladere gode å ha. De fem ladepunktene for hurtiglading vi har i Hurum er etablert av YX og Tofte Bensin og Service AS, med støtte fra både Buskerud fylkeskommune, Enova og Hurum Kraft som til sammen har bidratt med 1 450 000 kroner, forteller Christian Aakermann, daglig leder i Hurum Kraft.

Smart Hurum

I tillegg til hurtigladere, finnes det både type 2-ladere og Schuko-ladere (det vi normalt kaller husholdningskontakt) både på Tofte, og i Sætre og Holmsbu i dag. I løpet av sommeren og høsten vil det etableres 12 nye ladepunkter flere steder i kommunen.

– Ved å etablere flere ladepunkter i Hurum ønsker vi å legge til rette for at enda flere av våre innbyggere skal kunne velge å kjøre elbil, samtidig som våre gjester som kommer langveisfra får lade bilen mens de bader, handler eller besøker et av våre kunstgallerier, sier Hilde Marie Wold, seniorrådgiver i Smart Innovation Norway.

Etableringen av kommunale ladestasjoner er en del av «Smart Hurum», som har som mål å utvikle bærekraftige og moderne tjenester. Initiativet drives i samarbeid med Smart Innovation Norway – et av Norges ledende miljøer innen «smarte byer»-konseptet. Satsningen er en oppfølging av kommunens vedtatte energi- og klimaplan og strategi for ladeinfrastruktur.

Vipps – og du er i gang

Nytt av året er at du kan betale for hurtiglading i Hurum med Vipps. Å lade elbilen på kommunale ladestasjoner er foreløpig gratis, men det vurderes fortløpende om det skal innføres betaling.

Her finner du hurtigladere (over 44 kW)

Sætre sentrum: To hurtigladere ved YX bensinstasjon (Nordre Sætrevei 10)
Tofte sentrum: To hurtigladere ved UnoX bensinstasjon (Østre Strandvei 1)
Klokkarstua: En hurtiglader ved YX bensinstasjon (Åsheimveien 32)

Her finner du type 2-ladere (destinasjonsladere)

Sætre sentrum: Åtte ladepunkter bak YX bensinstasjon (Nordre Sætrevei 10). Tilgjengelig for alle hele døgnet.

Her finner du Schuko-ladere (husholdningskontakt)

Øra: To ladepunkter på parkeringsplassen ved Sætre bussterminal. Tilgjengelig for alle hele døgnet.
Holmsbu sentrum: Ett ladepunkt utenfor Holmsbustuene (Storgaten 17). Tilgjengelig for alle hele døgnet.
Tofte: Sju ladepunkter ved Hurum Energi (Øvre Skoledalen 12). Tilgjengelig for alle på hverdager mellom kl. 08.00 og kl. 18.00.

I tillegg vil disse være ferdig etablert i løpet av sommeren/høsten:

Tofte: Fire ladepunkter ved Knausen barnebolig og bofelleskap (Skoledalen 46)
Klokkarstua: Fire ladepunkter ved Huringen stadion (Knivsfjellveien 6)
Grytnes: Fire ladepunkter ved Grytnes ungdomsskole (Stikkvannsveien 4)

Disse vil være tilgjengelig for alle fra kl. 16.00 til kl. 08.00 og i helger. Ellers forbeholdt kommunens ansatte.